Σχετικά με τα 2karrots

Τι είναι τα 2karrots

Τα 2karrots είναι μία διαδικτυακή αγορά που παρέχει τη δυνατότητα στους καταναλωτές να συνάψουν Deals βάσει ποσότητας με καταστήματα και εμπόρους σε διαφορετικές αγορές αγαθών και υπηρεσιών.

Τι σημαίνει “Deals βάσει ποσότητας”;

Σημαίνει να αγοράζεις συγκεντρωτικά μεγαλύτερες ποσότητες προϊόντων για τις οποίες λαμβάνεις αναλογικά καλύτερες τιμές από τις αρχικές τους. Όσο μεγαλύτερες ποσότητες αγοράζεις τόσο μεγαλύτερη είναι και η έκπτωση που λαμβάνεις.

Όλοι έχουν μία καθημερινή ρουτίνα στη δουλειά ή το σπίτι ή και σε κάποιο άλλο χώρο ή δραστηριότητα. Ένα αρκετά σημαντικό μέρος του χρόνου σου είναι προγραμματισμένο. Οι εμπορικές επιχειρήσεις είναι διατεθειμένες να προσφέρουν καλύτερες τιμές για συγκεντρωτικές αγορές και να προγραμματίσουν με τη σειρά τους την ποιοτικότερη εξυπηρέτηση σου.

Παραδείγματα χρήσης Deals βάσει ποσότητας
Με πρόγραμμα Παραδόσεων Προϊόντων

Η Μαρία δουλεύει Δευτέρα-Παρασκευή 9-5 και καταναλώνει καθημερινά ένα φυσικό χυμό, ένα σνακ, ένα καφέ και μια σαλάτα. Αυτό λοιπόν που κάνει η Μαρία είναι να ζητήσει μέσω των 2karrots προσφορές τιμής για την κατανάλωση 20 ημερών που κάνει με αυτό τον τρόπο. Έτσι, λαμβάνει προσφορές καλύτερης τιμής από την αρχική τιμή καταλόγου για κάθε ένα από τα προϊόντα που καταναλώνει. Επιπλέον η Μαρία δημιουργεί το δικό της Πρόγραμμα Κατανάλωσης/Παράδοσης των προϊόντων της στο χρόνο. Συγκεκριμένα ζητάει να της παραδοθεί ο φυσικός χυμός και το σνακ της καθημερινά στις 10:00 και μετά ακολουθούν η σαλάτα και ο καφές στις 14:00. Έφτιαξε το Πρόγραμμα Παραδόσεων μια φορά και το άφησε να τρέχει για όλο το μήνα.

Χωρίς Πρόγραμμα Παραδόσεων Προϊόντων

Ο Πέτρος περπατάει για να πάει στη δουλειά του και σταματάει στην αγαπημένη του καφετέρια για να πάρει τον καφέ του. Το κάνει αυτό καθημερινά και είναι ένας τακτικός πελάτης για το συγκεκριμένο κατάστημα. Ο Πέτρος κάνει Deal με το κατάστημα που αφορά την μηνιαία κατανάλωση που κάνει. Έτσι, αντί να αγοράζει καθημερινά ένα καφέ στην τιμή καταλόγου, όπως και κάθε άλλος μη τακτικός πελάτης του συγκεκριμένου καταστήματος, κάνει ένα Deal για 20 καφέδες και λαμβάνει έκπτωση από το κατάστημα.

Ποιο το κέρδος για τους καταναλωτές από τη χρήση της πλατφόρμας 2karrots;

Οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να ζητήσουν και να λάβουν προσφορές καλύτερης τιμής για προϊόντα ή υπηρεσίες της αρεσκείας τους από καταστήματα και εμπόρους που μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις τους. Τελικά οι καταναλωτές εξοικονομούν χρήματα κάνοντας εύκολα τις αγορές τους.

Η επιλογή που έχουν οι καταναλωτές να δημιουργήσουν ένα Πρόγραμμα Παραδόσεων των αγορών τους είναι ένα επιπλέον κέρδος και μια διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Συνολικά οι καταναλωτές απολαμβάνουν καλύτερων υπηρεσιών από τα καταστήματα με τα οποία έχουν κάνει Deals σε καλύτερες τιμές.

Διαφορετικοί τομείς επιχειρήσεων στην ίδια πλατφόρμα; Πώς είναι δυνατόν;

Η πλατφόρμα 2karrots είναι σαν μία βόλτα στο Mall. Μπορείς να αναζητήσεις διαφορετικού είδους προϊόντα και να βρεις ανταγωνιστικές τιμές από διαφορετικά καταστήματα. Η διαφορά είναι ότι όλο αυτό γίνεται online, αυτόματα, άμεσα και από την άνεση της πολυθρόνας σου.

Φτιάχνοντας Deal

Φαίνονται όλα διαφορετικά από ότι έχω συνηθίσει. Είναι;

Είναι! Τα 2karrots είναι ένα διαφορετικό μοντέλο διαδικτυακών αγορών και αυτός είναι ο λόγος που παρατηρείς διαφορές. Στα 2karrots αγοράζεις “χονδρικώς” με αντίστοιχες εκπτώσεις από τις αρχικές τιμές καταλόγου. Αυτός είναι ο λόγος που δεν υπάρχουν στους καταλόγους των προϊόντων τιμές μια και οι τιμές που θα λάβεις θα υπολογιστούν με κριτήριο τις ποσότητες των προϊόντων που θα αγοράσεις. Μόλις καθορίσεις τις ποσότητες των προϊόντων θα δεις τις εκπτωτικές τιμές που παίρνεις για κάθε ένα από αυτά και τη συνολική εξοικονόμηση χρημάτων που κάνεις αν προχωρήσεις στο Deal. Αυτό συμβαίνει για κάθε Deal που σου προσφέρεται από τα διαφορετικά καταστήματα που μπορούν να εξυπηρετήσουν τη ζήτησή σου.

Επιπλέον σου δίνεται η δυνατότητα διαχείρισης στον χρόνο την παράδοση των προϊόντων στην τοποθεσία που θα υποδείξεις.

Deal “βάσει προϊόντος” ή ”βάσει καταστήματος”; Ποια είναι η διαφορά;

Εάν αναζητείς κάποιο προϊόν για το οποίο θέλεις να λάβεις προσφορές τιμής από διάφορες επιχειρήσεις που εξυπηρετούν την περιοχή ενδιαφέροντός σου τότε κάνε Deal “βάσει προϊόντος”.

Εάν έχεις κάποιο αγαπημένο κατάστημα και θα ήθελες να λάβεις μόνο από αυτό προσφορά καλύτερης τιμής για κάποιο από τα προϊόντα του τότε κάνε Deal “βάσει καταστήματος”.

Ποια είναι τα βήματα για να φτιάξω ένα Deal;

Συμβουλέψου το 2karrots - Πώς Λειτουργεί

Πρόγραμμα Παραδόσεων Προϊόντων

Τί είναι το Πρόγραμμα Παραδόσεων;

Εάν έχεις επιλέξει προϊόντα μπορείς να καθορίσεις τις ποσότητές τους ή εναλλακτικά να φτιάξεις ένα Πρόγραμμα Παράδοσης όπου θα δηλώσεις τις ακριβείς μέρες και ώρες παράδοσης των προϊόντων που θέλεις για το διάστημα που σε ενδιαφέρει. Οι ποσότητές τους θα υπολογιστούν αυτόματα στο τέλος της διαδικασίας και έτσι θα προκύψουν και τα εναλλακτικά Deal που θα σου προσφέρουν οι σχετικές επιχειρήσεις. Επιπλέον, αφού κάνεις το Deal θα έχεις τη δυνατότητα να αλλάξεις το Πρόγραμμα Παραδόσεων.

Μπορώ να αλλάξω το Πρόγραμμα Παραδόσεων που έχω φτιάξει;

Ναι, φυσικά και μπορείς. Για να το κάνεις συνδέσου στο λογαριασμό σου στα 2karrots, ψάξε το Deal που σε ενδιαφέρει ανάμεσα στα Ενεργά Deals που έχεις διαθέσιμα και επίλεξε “Τροποποίηση”. Θα εμφανιστεί η σχετική οθόνη όπου θα αλλάξεις τον προγραμματισμό των παραδόσεων των προϊόντων σου ανάλογα με τις ανάγκες σου. Πατώντας “Αποθήκευση” το νέο σου Πρόγραμμα Παραδόσεων είναι έτοιμο και από εκείνη τη στιγμή σε λειτουργία.

Είναι υποχρεωτικό να φτιάξω Πρόγραμμα Παραδόσεων;

Όχι δεν είναι. Ο προγραμματισμός παράδοσης των προϊόντων μπορεί να σου φανεί χρήσιμος εάν έχεις ένα σταθερό πρόγραμμα στην εργασία σου ή αλλού οπότε και μπορείς να καθορίσεις τις ημέρες και ώρες που χωρίς καμία άλλη ενέργεια από μέρους σου τα προϊόντα σου θα είναι εκεί που τα θέλεις την ώρα που τα θέλεις.

Τί σημαίνει η επιλογή “Delivery τώρα”;

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα, με ή χωρίς προγραμματισμό, μπορείς να ζητήσεις ανά πάσα στιγμή να σου παραδοθούν αρκεί το κατάστημα με το οποίο έχεις κάνει το Deal να είναι ανοικτό και να κάνει την συγκεκριμένη ώρα Παραδόσεις (Delivery).

Τί σημαίνει η επιλογή “Παραλαβή τώρα”;

Εφόσον υπάρχουν διαθέσιμα προϊόντα, με ή χωρίς προγραμματισμό, μπορείς να ζητήσεις ανά πάσα στιγμή να ετοιμαστούν για να περάσεις να τα πάρεις αρκεί το κατάστημα με το οποίο έχεις κάνει το Deal να είναι ανοικτό την συγκεκριμένη ώρα.

Πώς γνωρίζω ότι το αίτημά μου για “Delivery τώρα” ή για “Παραλαβή τώρα” έχει γίνει αποδεκτό και εκτελείται;

Μέσα σε λίγο χρόνο από τη στιγμή που υπέβαλες το αίτημά σου για Delivery ή για παραλαβή από το κατάστημα θα λάβεις ένα email το οποίο θα επιβεβαιώνει τη λήψη του αιτήματός σου και θα ενημερώνει για το εάν το αίτημα σου έχει γίνει αποδεκτό από το κατάστημα ή αν έχει απορριφθεί για κάποιο λόγο.

Έχω προγραμματισμένο Delivery αλλά είμαι άρρωστος(η) και επιθυμώ να μην πραγματοποιηθεί. Γίνεται;

Φυσικά γίνεται. Μπορείς να επιλέξεις “ΑΝΑΣΤΟΛΗ” και η παράδοση της παραγγελία σου θα ακυρωθεί. Μπορείς επίσης να αλλάξεις τον προγραμματισμό των παραδόσεών σου αν γνωρίζεις από νωρίτερα ότι δεν θέλεις τη συγκεκριμένη παράδοση. Σε κάθε περίπτωση το κατάστημα θα ειδοποιηθεί και δεν θα προχωρήσει στην προετοιμασία και στην παράδοση της παραγγελίας σου. Οι ποσότητες που δεν θα καταναλωθούν θα είναι διαθέσιμες για προγραμματισμό παράδοσής τους ή θα παραμείνουν ως “κάβα”.

Έχω φτιάξει Πρόγραμμα Παραδόσεων αλλά επιθυμώ να το “παγώσω” για κάποιο καιρό. Μπορώ;

Ναι. Συνδέσου στο λογαριασμό σου , πήγαινε στα ενεργά Deals σου και αφού επιλέξεις το Deal που θέλεις να “παγώσεις” πάτησε “Αναστολή”. Το Deal σου θα “παγώσει” έως ότου αποφασίσεις να το επαναφέρεις στα ενεργά Deals πατώντας “Επανεκκίνηση”.

Ενώ φτιάχνω Πρόγραμμα Παραδόσεων λαμβάνω το μήνυμα “το delivery αυτό δεν ικανοποιεί την ελάχιστη αξία παραγγελίας”. Γιατί;

Η κάθε επιχείρηση έχει τη δική της πολιτική παραδόσεων και κομμάτι αυτής είναι ο καθορισμός ελάχιστης αξίας παραγγελίας. Για να μπορεί μία παραγγελία να παραδοθεί στη διεύθυνση που επιλέξετε θα πρέπει να ικανοποιεί την ελάχιστη αξία παραγγελίας που έχει καθορίσει η εκάστοτε επιχείρηση. Τα 2karrots ενημερώνει σε περίπτωση που δεν ικανοποιείται η ελάχιστη αξία παραγγελίας για το ποσό που απομένει έτσι ώστε αυτή να ικανοποιηθεί και να καταχωρηθεί στο Πρόγραμμα Παράδοσης προϊόντων.

Τιμές

Στους καταλόγους με τα προϊόντα δεν βλέπω τιμές. Γιατί;

Αυτό που διαπιστώνεις είναι η ουσία της λογικής στην οποία βασίζεται η πλατφόρμα. Πρώτα επιλέγεις τα προϊόντα/υπηρεσίες που σε ενδιαφέρουν, κατόπιν καθορίζεις τις ποσότητες που χρειάζεσαι άμεσα ή έμμεσα, μέσω του Προγραμματισμού Παραδόσεων και βάσει όλων των παραπάνω τα 2karrots υπολογίζουν και σου εμφανίζουν προσφορές τιμής για Deal από τις επιχειρήσεις εκείνες που ανταποκρίνονται στη ζήτησή σου.

Πώς υπολογίζονται οι τιμές των Deal;

Η κάθε εμπορική επιχείρηση προσφέρει εκπτώσεις ανάλογα του τζίρου της παραγγελίας σου. Όσο μεγαλύτερο το καλάθι των αγορών σου λόγω ύπαρξης περισσοτέρων ποσοτήτων από κάποιο συγκεκριμένο προϊόν, τόσο μεγαλύτερος ο τζίρος και η έκπτωση που λαμβάνεις για το προϊόν αυτό. Κάνε τις αγορές σου συγκεντρωτικά και διεκδίκησε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες εκπτώσεις στη τιμή των προϊόντων για κάθε προϊόν της επιλογής σου.

Τοποθεσίες Παράδοσης Προϊόντων

Μπορώ να κάνω Deals για διαφορετικές τοποθεσίες παράδοσης (Delivery);

Ναι, μπορείς για όσες διαφορετικές θέλεις. Στο λογαριασμό σου στα 2karrots αποθηκεύονται οι διευθύνσεις σου και κατά την διαδικασία δημιουργίας Deal μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποια επιλέξεις ή και κάποια εντελώς νέα. Κάνε Deal με ευκολία για το σπίτι, το γραφείο, κτλ..

Ακύρωση Deal

Μπορώ να ακυρώσω το Deal μου;

Ναι, μπορείς. Αν το μετάνιωσες για οποιοδήποτε λόγο μπορείς να το κάνεις. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις

Αν ακυρώσω Deal θα μου επιστραφούν χρήματα;

Σε περίπτωση που ακυρώσεις κάποιο Deal όσα προϊόντα έχεις καταναλώσει μέχρι να το κάνεις τα πληρώνεις στην αρχική τιμή καταλόγου τους (μια και η έκπτωση που πήρες ισχύει για το Deal που επίλεξες να ακυρώσεις) και το υπόλοιπο ποσό σου επιστρέφεται.

Προσωπικά Δεδομένα

Τί γίνεται με τα προσωπικά μου δεδομένα;

Τα 2karrots σου ζητάνε να δώσεις τα λιγότερο δυνατά προσωπικά δεδομένα που χρειάζονται για την διεκπεραίωση της παραγγελίας σου. Είναι ακριβώς αυτά που χρειάζονται για να φέρουμε σε πέρας τις υποχρεώσεις μας απέναντί σου. Επιπλέον σου δίνεται η δυνατότητα να δεις, να τροποποιήσεις ή ακόμα και να διαγράψεις με ασφάλεια τα προσωπικά σου δεδομένα.

Τα 2karrots επεξεργάζονται τα προσωπικά σου δεδομένα για τους παρακάτω λόγους:

1. Εκτέλεση της παραγγελίας σου

2. Δημιουργία προτάσεων σχετικών των ενδιαφερόντων σου που θα σου εξοικονομήσουν επιπλέον χρήματα ή που θα προσθέσουν επιλογές στις αναζητήσεις προϊόντων σου

Τί σημαίνει ότι τα 2karrots χρησιμοποιούν τα ελάχιστα δυνατόν προσωπικά δεδομένα;

Τα παρακάτω παραδείγματα το κάνουν σαφές:

Παράδειγμα 1 Delivery

Στην περίπτωση που έχεις επιλέξει να σου παραδοθούν τα προϊόντα σε κάποια διεύθυνση τότε χρειάζονται τα πλήρη στοιχεία της διεύθυνσης αυτής όπως Περιοχή, Οδός, Αριθμός αλλά και κουδούνι, όροφος ή ότι άλλο εσύ θεωρείς ότι χρειάζεται για να σε βρει ο άνθρωπος που θα φέρει την παραγγελία σου.

Παράδειγμα 2 Παραλαβή από κατάστημα

Στην περίπτωση που έχεις επιλέξει να παραλάβεις ο ίδιος τα προϊόντα από κάποιο κατάστημα δεν χρειάζεται κανένα στοιχείο διεύθυνσής σου και για το λόγο αυτό δεν το ζητάμε. Το μόνο που χρειάζεται σε αυτήν την περίπτωση είναι η περιοχή ενδιαφέροντός σου έτσι ώστε να σου παρουσιάσουμε επιλογές για Deals από επιχειρήσεις που την καλύπτουν.

Μπορώ να δω όλα τα προσωπικά μου δεδομένα;

Ναι. Απλά επισκέψου το λογαριασμό σου στα 2karrots.

Μπορώ να επικαιροποιήσω τα προσωπικά μου δεδομένα;

Ναι. Απλά επισκέψου το λογαριασμό σου στα 2karrots.

Μπορώ να δω παλιά Deals;

Ναι. Απλά επισκέψου το λογαριασμό σου στα 2karrots.

Μπορώ να ζητήσω από τα 2karrots να διαγράψουν τα προσωπικά μου δεδομένα;

Ναι, φυσικά. Για την ακρίβεια το κάνεις όποτε θέλεις μόνος σου. Απλά επισκέψου το λογαριασμό σου στα 2karrots και στις σελίδα των ρυθμίσεών σου πάτησε το σχετικό κουμπί για να σβήσεις το λογαριασμό σου. Όλα τα δεδομένα σου συμπεριλαμβανομένου και του λογαριασμού σου στα 2karrots θα σβηστούν. Από τη στιγμή αυτή δεν θα έχεις λογαριασμό και τα 2karrots δεν θα ξαναεπικοινωνήσουν μαζί σου για να επιβεβαιώσουν τη διαγραφή ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Φυσικά εάν ποτέ θελήσεις να μπεις ξανά στα 2karrots μπορείς δημιουργώντας έναν νέο λογαριασμό.

Υπάρχουν προσωπικά δεδομένα που δεν μπορώ να δω, να επικαιροποιήσω ή να διαγράψω;

Όχι. Ότι προσωπικά δεδομένα έχεις δώσει και ότι Deals έχεις κάνει είναι διαθέσιμα με το που συνδεθείς στο λογαριασμό σου στα 2karrots.

Πληρωμή

Τί πληρώνω;

Πληρώνεις την αξία του συνόλου του Deal.

Πώς πληρώνω;

Πληρώνεις με τις διαθέσιμες μεθόδους που ακολουθούν PayPal, Πιστωτική/Χρεωστική κάρτα.

Εγγραφή

Πώς κάνω εγγραφή στα 2karrots;

Πρέπει να φτιάξεις έναν προσωπικό λογαριασμό χρήστη καταχωρώντας τις πληροφορίες που θα σου ζητηθούν. Μόλις το κάνεις θα λάβεις email με τα στοιχεία σύνδεσης (όνομα χρήστη/κωδικό χρήστη) στο λογαριασμό σου.

Δεν έλαβα email εγγραφής στα 2karrots. Γιατί;

Παρακαλούμε έλεγξε τον κατάλογο Spam ή Junk του προγράμματος ανάγνωσης ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (email) που χρησιμοποιείς. Κάποια προγράμματα κατατάσσουν αυτόματα emails σε αυτούς τους καταλόγους βασισμένα σε συγκεκριμένες λέξεις κλειδιά.